Nieuwsarchief

Hippe schoenen
Het beeld dat orthopedische schoenen ‘er niet uitzien’ en dat klanten geen keuzevrijheid hebben, is achterhaald.
Lees verder


Hippe orthopedische schoenen
Het geeft altijd weer veel voldoening om een paar orthopedische schoenen te maken die we samen met de klant hebben ontworpen.
Lees verder


Column Peter Reumkens
De verzekeringsvoorwaarden dwingen ons om steeds meer werk naar het buitenland te verplaatsen, waardoor we in eigen land steeds minder investeren in techniek….
Lees verder


Welkom terug Shirley
Onze Office Manager Shirley Mertens-Arts is weer aan het werk na het zwangerschapsverlof van haar tweede kindje. Welkom terug Shirley!


Gesloten op Hemelvaartsdag
We zijn op Hemelvaartsdag donderdag 9 mei en vrijdag 10 mei 2024 gesloten.


Voetencheckdag: 19 april 2024
Op vrijdag 19 april 2024 houden we van 10.00 tot 16.00 uur onze volgende voetencheckdag. Een afspraak is niet nodig, u kunt gewoon binnen lopen.


Renée Keltjens nieuwe collega
Ons team is uitgebreid met Renée Keltjens. Zij is orthopedisch schoentechnoloog én biometrist.
Lees verder


Sluiting vastelaovend
Wij wensen iedereen een mooie en gezellige vastelaovend! Op vrijdag 9 februari zijn we om 15.00 uur gesloten. Maandag 12 februari zijn we de hele dag gesloten, dinsdag 13 februari staan we weer voor u klaar.


Scholingsdag PLT
Ons team van maatnemers heeft de scholingsdag van PLT bezocht. PLT ontzorgt in de ontwikkeling voor voetzorg professionals, zodat zij zich volledig kunnen focussen op het behandelen van de cliënt.
Lees verder


Reumkens Voet & Zorg sluit aan bij Voetcentraal
Reumkens Voet & Zorg heeft zich aangesloten bij Voetcentraal, een samenwerkingsverband van orthopedische schoentechnische bedrijven uit heel Nederland.
Lees verder


Nieuw logo Van Lier op zuil
De zuil voor onze hoofdvestiging in Venlo is nu ook voorzien van het nieuwe logo van Van Lier Schoenen uit Belfeld.
Lees verder


Zwangerschapsverlof Shirley
Maandag 8 januari hebben we tijdelijk afscheid genomen van onze Office Manager Shirley Mertens-Arts. Ze gaat met zwangerschapsverlof voor haar tweede kindje.
Lees verder


Werkbezoek Gilde Opleidingen
Wij vinden het belangrijk dat we een lerende organisatie zijn en blijven. Daarom volgen we regelmatig bijscholingen en opleidingen om…
Lees verder


Christian Simons met pensioen
Bijna haar hele werkzame leven heeft Christian Simons bij Reumkens Voet & Zorg doorgebracht.
Lees verder


Eigen bijdrage 2024 bekend
Alle zorgverzekeraars vergoeden de kosten van (semi)orthopedische schoenen grotendeels vanuit de basisverzekering, mits de medische indicatie voldoende is.
Lees verder


Christian Simons 40 jaar bij ons in dienst
Met veel plezier hebben we het 40-jarig dienstverband van Christian Simons gevierd.
Lees verder


Keurmerk SEMH verlengd
We zijn weer met succes getoetst door SEMH. Dat betekent dat de kwaliteit van onze producten en dienstverlening voldoet aan de hoge eisen van dit keurmerk.
Lees verder


Kerstsluiting
Het jaar 2023 is bijna ten einde. De feestdagen en de jaarwisseling komen eraan. Ook voor ons een periode om even tijd voor onszelf te hebben.
Lees verder


Geen wachtlijst pedicure
Door de samenwerking met medisch pedicure Angelique Zoet hebben we met ingang van maandag 30 oktober geen wachtlijst meer voor de medisch pedicure.
Lees verder


Ons nieuwe Ezine is uit
Ons nieuwe Ezine is uit. Al de dertigste editie! Klik hier om het nieuwe Ezine te bekijken.


Nieuwe behandelruimte Pantaleon
In de week van 7 augustus nemen we onze nieuwe behandelruimte in Medisch Centrum Pantaleon in Panningen in gebruik.
Lees verder


Ons team BHV-ers uitgebreid
Ons team BHV-ers is uitgebreid naar zes personen. Alle zes zijn geslaagd voor de training en praktijkdag.
Lees verder


Werkjubileum Peter Reumkens
Peter Reumkens viert dinsdag 15 augustus zijn 40-jarig werkjubileum. Klik hier om samen met hem de 40 kaarsjes digitaal uit te blazen en ontdek de zeven films in de taart waarin Peter terugkijkt op zijn 40 werkjaren. Klik hier voor een sfeerimpressie.


Voetencheckdag
Woensdag 11 oktober houden we weer onze GRATIS voetencheckdag, van 10.00 tot 16.00 uur. U hoeft hiervoor geen afspraak te maken, u kunt gewoon binnenlopen. Koffie met wat lekkers staat voor u klaar.


Zorgmarkt in Belfeld
Wij staan vrijdag 6 oktober op de zorgmarkt in Belfeld, die van 13.00 tot 17.00 uur plaatsvindt in De Hamar. Wij laten de bezoekers graag zien hoe wij met passende oplossingen de mobiliteit van mensen kunnen verbeteren.
Lees verder


Geslaagde teamdag
Merel heeft dit jaar onze jaarlijkse teamdag georganiseerd. We begonnen bij de Meterikse molen waar we een rondleiding kregen. Erg interessant hoe ze vroeger van graan bloem maakten.
Lees verder


Nieuwe behandelruimte Pantaleon
In de week van 7 augustus nemen we onze nieuwe behandelruimte in Medisch Centrum Pantaleon in Panningen in gebruik.
Lees verder


Dick van Rossum geslaagd
Dick van Rossum is aan de Fontys in Eindhoven geslaagd voor de opleiding orthopedische schoentechnologie.
Lees verder


Nieuwe medewerkster
Kim Hamelinck is bij ons begonnen als nieuwe medewerkster back- en frontoffice.


Faillissement Penders/OIM Voetzorg
Het faillissement van Feeture Voetzorg – de moedermaatschappij van Penders en OIM Voetzorg – is triest nieuws voor alle betrokkenen: medewerkers, klanten, leveranciers. Wij wensen hen veel sterkte met deze situatie. Het roept tegelijkertijd de vraag op: hoe staat Reumkens Voet & Zorg ervoor? Daar kunnen we heel duidelijk over zijn: wij zijn een gezond bedrijf en gericht op duurzame groei. We hebben vacatures en ons klantenbestand groeit nog altijd. Natuurlijk hebben ook wij last van de tarieven van de zorgverzekeraars, die niet in de pas lopen met de gestegen kosten. Maar we zijn weerbaar genoeg om daarmee om te gaan.

Het faillissement van onder andere Penders heeft bij ons geleid tot vele telefoontjes van bezorgde klanten van Penders met vragen over hun producten die in bestelling of in de maak zijn. Hoe graag we hen ook willen helpen en hoe belangrijk we onze zorgplicht ook vinden, we kunnen het gros van deze vragen niet beantwoorden omdat we de benodigde informatie niet hebben. Onze eerste zorg gaat bovendien uit naar onze huidige klantengroep om deze te kunnen voorzien van adequate zorg.

We adviseren klanten van onder andere Penders dan ook om eerst contact op te nemen met hun zorgverzekeraar en hun situatie te bespreken. Uw zorgverzekeraar kan u vervolgens adviseren en desgewenst doorverwijzen naar andere orthopedische zorgverleners waaronder Reumkens Voet & Zorg. Wij kijken dan samen met u naar de mogelijkheden om ook u zorg te bieden. Houd er wel rekening mee dat we een wachtlijst moeten hanteren, omdat wij op een grote toestroom van nieuwe klanten op dit moment niet zijn berekend.


Stagiair Sem Hendriks
Sem Hendriks (22), tweedejaars student aan Fontys Hogescholen opleiding orthopedische schoentechnologie, loopt stage bij Reumkens Voet & Zorg.
Hij focust zich in zijn stage op de interne communicatie tussen de professionals en onze communicatie naar klanten. Als hij de opleiding heeft afgerond, wil hij bij een bedrijf als Reumkens Voet & Zorg gaan werken. “Hier zijn korte lijnen tussen de spreekkamers en werkplaats. En het spreekt me aan dat er altijd wordt gedacht vanuit het belang van de klant.”
Bekijk hier de video.


Zomersluiting 24 juli – 4 augustus 2023
De zomervakantie komt eraan en dat betekent dat ook wij onszelf even rust gunnen. Vrijdag 21 juli is onze laatste werkdag voor de zomersluiting. Van maandag 24 juli tot en met vrijdag 4 augustus zijn we gesloten. Maandag 7 augustus staan wij weer voor u klaar.
Wij wensen u een fijne en onbezorgde vakantie!


Hemelvaartsdag en 19 mei gesloten
We zijn op Hemelvaartsdag (donderdag 18 mei) en vrijdag 19 mei gesloten.


Koningsdag en 28 april gesloten
We zijn op Koningsdag (donderdag 27 april) en vrijdag 28 april gesloten.


Secretaressedag
We hebben tijdens de secretaressedag onze medewerksters van de front- en backoffice in het zonnetje én de bloemen gezet!


19 april voetencheckdag
Bezoek woensdag 19 april onze GRATIS voetencheckdag, van 10.00 tot 17.00 uur. U hoeft hiervoor geen afspraak te maken, u kunt gewoon binnenlopen. Koffie met wat lekkers staat voor u klaar.


Vacature
Ben jij een (beginnend of bijna afgestudeerd) orthopedisch schoentechnoloog of schoentechnicus? Dan hebben wij dé uitdagende en innovatieve baan die bij jou past! Je kunt per direct bij ons beginnen. Meer weten? Klik hier Solliciteren? Stuur een mail naar vacature@reumkensvoetenzorg.nl


Eigen bijdrage 2023
Orthopedische en semi-orthopedische schoenen worden grotendeels vanuit de basisverzekering vergoed. Wel betaalt u zelf een (wettelijke) eigen bijdrage, die voor 2023 een fractie duurder is dan in 2022. Voor kinderen onder de 16 jaar is dit bedrag € 63,00. Bent u ouder dan 16 jaar? Dan is de eigen bijdrage voor (semi-)orthopedische schoenen € 126,00. Daarnaast dient u rekening te houden met het eigen risico.


Keurmerk SEMH weer verlengd
We zijn weer met succes getoetst door SEMH. Dat betekent dat de kwaliteit van onze producten en dienstverlening voldoet aan de hoge eisen van dit keurmerk. SEMH staat voor Stichting Erkenningsregeling voor leveranciers van Medische Hulpmiddelen. Dit is een onafhankelijke stichting die leveranciers in de gezondheidszorg erkent op basis van erkenningsregelingen. Wij zijn een door de SEMH erkende leverancier. Dit betekent dat ons werk regelmatig wordt getoetst op de levering van constante en hoge kwaliteit. Voor onze klanten een waarborg voor kwaliteit en kennis.


30 jaar ondernemer
Op 1 januari 2023 was het exact 30 jaar geleden dat Peter en Ingrid Reumkens het bedrijf van hun (schoon)ouders overnamen. De rechtsvorm werd destijds een VOF. Het logo en de huisstijlkleuren werden eveneens aangepast.


Geen spreekuur in Baarlo
Met ingang van 1 januari 2023 houden we bij Knooppunt Centrum voor Gezondheid in Baarlo geen spreekuur meer.


Cursus afgerond
In de zorg worden steeds hogere eisen gesteld aan een goede onderbouwing van de functiegerichte aanspraak, indicatiestelling en productkeuze….
Lees verder


Kerstsluiting
Nog even en dan sluiten we het jaar 2022 af. Een jaar waarin we als team weer zoveel mogelijk mensen hebben geholpen aan meer mobiliteit en meer kwaliteit van leven. Tussen Kerstmis en Nieuwjaar hebben we tijd voor onszelf. We zijn gesloten van vrijdag 23 december 15.00 uur tot en met zondag 1 januari 2023. Vanaf maandag 2 januari staan we weer voor u klaar.

Wij wensen u allen fijne feestdagen en een goed, gelukkig en vooral gezond 2023.
Team Reumkens Voet & Zorg.


Tijdelijk niet in Baarlo
Wegens krappe personeelsbezetting houden we bij Knooppunt Centrum voor Gezondheid in Baarlo tijdelijk geen spreekuur.


Pijnlijke ‘vakantie-voeten’?
Bent u met pijnlijke voeten of benen teruggekeerd van uw vakantie? Dat is niet vreemd, want vele mensen kampen na hun vakantie met pijntjes en klachten aan hun voeten, benen of knieën. Ander schoeisel, wandelingen in de bergen, blote voeten op het strand, er zijn tal van redenen waarom uw voeten en benen het extra zwaar hebben gehad tijdens uw vakantie. Wacht niet te lang met uw klachten en maak een afspraak, we kunnen u helpen.


Zomersluiting
Ook deze zomer gunnen wij onszelf ook even rust. Van maandag 1 augustus tot en met vrijdag 12 augustus hebben we zomervakantie. Maandag 15 augustus staan wij weer voor u klaar. Wij wensen u een fijne en onbezorgde vakantie!

Verbouwing voltooid
De verbouwing en realisatie van de nieuwe, extra behandelkamer in onze hoofdvestiging in Venlo is voltooid. De nieuwe behandelkamer is zeer ergonomisch ingericht en beschikt over de modernste apparatuur.

Hemelvaartsdag gesloten
Op Hemelvaartsdag (26 mei) en de dag na Hemelvaart (27 mei) zijn we gesloten.


Mondkapje verplicht

Het is weer verplicht om een mondkapje te dragen als u onze locaties bezoekt. Met ingang van maandag 8 november vragen we u dan ook om met mondmasker naar uw afspraak te komen. Wij doen er zelf ook alles aan om uw én onze gezondheid te beschermen. Al onze behandelaars dragen tijdens de behandeling een face shield of mondmasker. Dat geldt voor al onze locaties. Onze behandelkamers zijn voorzien van schermen en overal staat desinfectie handgel. Uiteraard houden wij ons ook, waar mogelijk, aan de maatregel van 1.5 meter afstand.

Zwangerschapsverlof
Onze officemanager Shirley Mertens-Arts is met zwangerschapsverlof gegaan. Samen met haar man Hardy verwachten ze hun eerste kindje. Shirley werd op haar laatste werkdag getrakteerd op een blauwe taart.

Sluiting carnaval
We zijn maandag 28 februari gesloten in verband met carnaval. Op dinsdag 1 maart zijn we weer geopend.

Jubileum Job Bertrams
Job Bertrams was vrijdag 15 oktober 2021 exact 25 jaar in dienst bij Reumkens Voet & Zorg.

ISO certificering
Reumkens Voet & Zorg heeft opnieuw de ISO 9001:2015 certificering behaald. ISO 9001 is de internationale norm voor kwaliteitsmanagementsystemen. De norm beschrijft waar een organisatie minimaal aan moet voldoen om het mogelijk te maken dat processen worden beheerst en producten systematisch worden verbeterd.

“Voor onze klanten en partners is de ISO 9001:2015 certificering een belangrijke kwaliteitsborging”, zegt Peter Reumkens. “Wij vinden kwaliteit in ons werk, in alle opzichten, essentieel. De ISO certificering is voor ons een meetlat om te toetsen of we ook die kwaliteit leveren die wordt vereist en die klanten terecht van ons mogen verwachten.


Eigen bijdrage verlaagd
De eigen bijdrage voor orthopedische en semi-orthopedische schoenen is bij alle zorgverzekeraars voor 2021 iets verlaagd. Bent u 16 jaar of ouder, dan bedraagt uw eigen bijdrage €125. Bent u jonger dan 16 jaar, dan is de eigen bijdrage €62.50.

Wij kijken graag met u mee op welke vergoeding u recht heeft.
Neem daarvoor contact met ons op via de centrale afsprakenlijn: 077 – 351 72 58.


Start verbouwing
De verbouwing en realisatie van een nieuwe behandelkamer in onze hoofdvestiging in Venlo is begonnen. Over enkele weken beschikken we over extra ruimte, zodat we efficiënter kunnen werken. Omdat we groeien, hebben we meer capaciteit nodig. De nieuwe behandelkamer wordt zeer ergonomisch ingericht en beschikt over de modernste apparatuur en faciliteiten.


Geen mondkapje meer
Vanaf zaterdag 26 juni hoeft u bij ons geen mondkapje meer te dragen. Wel handhaven wij de beschermende maatregelen op de plekken waar we moeilijk 1.5 meter onderlinge afstand kunnen bewaren, zoals in de behandelkamers. Daar blijven de schermen hangen. Ook het desinfecteren van uw handen bij binnenkomst handhaven we.

Stelt u het op prijs dat wij een mondkapje dragen tijdens uw behandeling, dan kunt u dat aangeven en zullen wij het mondkapje opdoen. Verder willen we u vragen om de basisregels te blijven volgen:

 • Blijf bij klachten thuis
 • Was of desinfecteer regelmatig uw handen
 • Hoest en nies in uw elleboog
 • Schud geen handen
 • Houd 1.5 meter afstand.

 • Gratis kinderspreekuur
  Wacht niet te lang als uw kind voetklachten heeft. Het kindervoetenspreekuur is bedoeld voor kinderen die klachten hebben tijdens het lopen en sporten. Denk daarbij aan bijvoorbeeld:
 • Regelmatig vallen of struikelen
 • Pijn in de voeten of snel vermoeide voeten
 • Snel de enkel verstuiken of verzwikken
 • Op de tenen lopen
 • Afwijkingen aan de voeten
 • Een opvallend looppatroon
 • Afwijkende stand van de voeten
 • Afwijkende slijtage van schoenen

Het kindervoetenspreekuur is een samenwerking tussen Praktijk voor fysio- en manuele therapie Marcel Jacobs en ons. Het spreekuur vindt maandelijks op maandagmiddag plaats bij Praktijk voor fysio- en manuele therapie Marcel Jacobs, Sondertseveld 6, 5975 TP in Sevenum.

Meer informatie of een afspraak maken voor het spreekuur: 077-3517258.


Contract zorgverzekeraars
We zijn trots te kunnen melden dat we weer met alle verzekeraars een contract hebben afgesloten. Dit houdt in dat we uw kosten in de meeste gevallen rechtstreeks kunnen declareren bij uw zorgverzekeraar. Steunzolen vallen onder de aanvullende vergoedingen, waardoor de regels kunnen afwijken.


Zomersluiting
Deze zomer gunnen wij onszelf ook even rust. Van maandag 9 augustus tot en met vrijdag 20 augustus hebben we zomervakantie. Maandag 23 augustus staan wij weer voor u klaar. Wij wensen u een fijne vakantie en blijf gezond!


Insole drukmeetsysteem
Met ingang van dit jaar kunnen wij de druk onder de voet meten met een insole drukmeetsysteem. Dit systeem geeft ons de mogelijkheid om met gevoelige sensoren op liefst 90 plaatsen onder de voet de druk te meten. De drukverdeling wordt zichtbaar gemaakt in speciale software met een kleurenpatroon op het scherm. Met behulp van dit geavanceerde systeem kunnen we minutieus beoordelen of er bepaalde plaatsen of regio’s onder de voet zijn die te veel belast zijn of waar juist onvoldoende ondersteuning is. Daardoor kunnen we orthopedische supplementen zoals steunzolen optimaal op maat maken voor uw voeten. Deze metingen geven bovendien meer inzicht in het functioneren van uw voeten. De insole drukmeetsysteem is met name geschikt voor risicovoeten, bijvoorbeeld bij diabetespatiënten, mensen met reumatische aandoeningen, psoriasis, vaatlijden of oudere voet.


Nieuwe collega
We hebben een nieuwe collega. Joëlla Theelen is begonnen als medewerkster back- en frontoffice. Aan de frontoffice is ze het eerste aanspreekpunt voor klanten.


Kerstsluiting
2020 is in vele opzichten een bijzonder uitdagend jaar geweest. Daarom gunnen we ons tussen Kerstmis en Nieuwjaar even rust. We zijn gesloten van donderdag 24 december tot en met zondag 3 januari 2021. Vanaf maandag 4 januari staan we weer voor u klaar.Tot 19 januari kunt u bij ons vanwege de aangescherpte maatregelen alleen voor de noodzakelijke zorg terecht.
Wij wensen u allen fijne feestdagen en een goed, gelukkig en vooral gezond 2021. En let een beetje op elkaar tijdens de feestdagen!


Vacature
We zoeken voor onze hoofdvestiging in Venlo een administratief medewerker voor de back- en frontoffice.
Interesse? Klik hier voor meer informatie.


Aanbieding sokken
Op zoek naar extra zachte comfortsokken, die ook geschikt zijn voor diabetici en reumapatiënten? Wij hebben een aantrekkelijke aanbieding comfortsokken voor dames en heren, in meerdere kleuren en maten. Eén paar kost € 2.50, vijf paren voor € 10.00. Afhalen kan in onze vestiging aan de Hagerhofweg 16 in Venlo.


Zomervakantie
Deze zomer zijn we één week gesloten. Van maandag 27 juli tot en met vrijdag 31 juli hebben we zomervakantie. Wij wensen u een fijne vakantie!
Voor spoedgevallen kunt u terecht bij:
Van Dijk Voet & Zorg
Grotestraat 1
5151 JC Drunen
Tel. 0416 – 374 147


Open dag uitgesteld
Onze Open Dag, die zou plaatsvinden op zaterdag 4 april, hebben we vanwege de uitbraak van het coronavirus verplaatst. Meer informatie volgt de komende weken.


Corona update
Ook wij nemen onze verantwoordelijkheden en treffen de volgende maatregelen:
We nemen uiteraard de hygiënerichtlijnen van het RIVM strikt in acht;
Per direct worden voor de locaties Roggel en Baarlo geen afspraken meer gemaakt. Bestaande afspraken worden verplaatst naar Venlo of verzet na 6 april. De locaties Venlo, Venray, Helden en Belfeld blijven (nog) open;
Afspraken in VieCuri Medisch Centrum zijn per direct geannuleerd. Nieuwe afspraken worden vanuit VieCuri Medisch Centrum gemaakt met u;
Controles van onze producten stellen we zoveel mogelijk uit, indien mogelijk worden deze telefonisch afgehandeld. Laat dit svp aan onze Backoffice weten;
Bezoek ons niet – voor uw en onze gezondheid – indien u de volgende verschijnselen heeft: hoesten, koorts, niezen en keelpijn;
Zodra de richtlijnen vanuit de overheid wijzigen, zullen wij hierop anticiperen.


Goede doel
We hebben ons goede doel voor 2020 bepaald. De giften die we tijdens onze 60-jarige jubileumbijeenkomst hebben ontvangen, gaan we inzetten om mensen met een verstandelijke of lichamelijke beperking te enthousiasmeren en te steunen om te gaan sporten en bewegen. Via onze communicatiekanalen kunt u volgen welke projecten en evenementen wij zullen adopteren.


Sluiting carnaval
We zijn maandag 24 en dinsdag 25 februari gesloten in verband met carnaval. Op woensdag 26 februari zijn we weer geopend. We wensen u fijne dagen toe!


Mini-expositie
In onze vestiging aan de Hagerhofweg in Venlo hebben we een mini-expositie ingericht. De expositie laat onze 60-jarige historie zien en bestaat daarnaast uit bijzondere verhalen over voeten. Het is de eerste publieksexpositie ooit in Nederland over voeten. De expositie is tijdens de openingsuren te bezichtigen. Loop gerust binnen en bekijk de panelen in onze vestiging.