Innovatie

We investeren voortdurend in innovatie

De wereld om ons heen verandert in snel tempo door innovaties en nieuwe technieken. Dat geldt ook voor de wereld van orthopedische schoenen. We investeren voortdurend in nieuwe technologieën, nieuwe toepassingen, nieuwe materialen en nieuwe kennis. Daardoor kunnen we met de nieuwste technieken en apparatuur nog zorgvuldiger analyses van problemen aan het bewegingsapparaat in kaart brengen en daar passende oplossingen voor aanbieden. Het handmatig aanmeten van (semi-)orthopedische schoenen of steunzolen met een meetlint en blauwdruk is vervangen door digitale 3D scantechnieken, die veel secuurder meten. 

Voetdruksysteem
Voor een goede diagnose bij voetklachten is een gedetailleerde meting van de voetdruk en loopanalyse vaak onontbeerlijk. Met ons voetdrukmeetsysteem kunnen we zowel statische als dynamische metingen verrichten. Het systeem meet met sensoren zeer gedetailleerd de lokale voetdruk, van stilstand (statisch) tot een volledige afwikkelpatroon (dynamisch): wat gebeurt er precies met uw voet tijdens het lopen. We gebruiken de voetdrukplaat voor analyse en voor controle, zodat we ook de effecten van behandeling kunnen meten.

Insole drukmeting
Het insole drukmeetsysteem geeft ons de mogelijkheid om met gevoelige sensoren op 99 plaatsen onder de voet de druk te meten. De drukverdeling wordt zichtbaar gemaakt in speciale software met een kleurenpatroon op het scherm. Met behulp van dit geavanceerde systeem kunnen we minutieus beoordelen of er bepaalde plaatsen of regio’s onder de voet zijn die te veel belast zijn of waar juist onvoldoende ondersteuning is. Daardoor kunnen we orthopedische supplementen zoals steunzolen optimaal op maat maken voor uw voeten. Deze metingen geven bovendien meer inzicht in het functioneren van uw voeten. De drukmeetzolen worden bovenop de steunzolen geplaatst. We brengen 85 euro in rekening indien u een insole drukmeting wenst indien daar geen medische indicatie voor is.

Het insole drukmeetsysteem is met name geschikt voor risicovoeten, bijvoorbeeld bij slecht genezende wonden onder de voet, mensen met diabetes, reuma, vaatlijden of door andere oorzaken bij kwetsbare voeten.

Kennis van onze behandelaars
We investeren niet alleen in technologie en apparatuur, maar ook in processen en onze mensen. Met bijscholing en het volgen van nieuwe opleidingen houden we de kennis van onze behandelaars altijd up-to-date en optimaliseren we onze productieprocessen.