Faillissement Penders/OIM Voetzorg

Het faillissement van Feeture Voetzorg – de moedermaatschappij van Penders en OIM Voetzorg – is triest nieuws voor alle betrokkenen: medewerkers, klanten, leveranciers. Wij wensen hen veel sterkte met deze situatie. Het roept tegelijkertijd de vraag op: hoe staat Reumkens Voet & Zorg ervoor? Daar kunnen we heel duidelijk over zijn: wij zijn een gezond bedrijf en gericht op duurzame groei. We hebben vacatures en ons klantenbestand groeit nog altijd. Natuurlijk hebben ook wij last van de tarieven van de zorgverzekeraars, die niet in de pas lopen met de gestegen kosten. Maar we zijn weerbaar genoeg om daarmee om te gaan.

Het faillissement van onder andere Penders heeft bij ons geleid tot vele telefoontjes van bezorgde klanten van Penders met vragen over hun producten die in bestelling of in de maak zijn. Hoe graag we hen ook willen helpen en hoe belangrijk we onze zorgplicht ook vinden, we kunnen het gros van deze vragen niet beantwoorden omdat we de benodigde informatie niet hebben. Onze eerste zorg gaat bovendien uit naar onze huidige klantengroep om deze te kunnen voorzien van adequate zorg.

We adviseren klanten van onder andere Penders dan ook om eerst contact op te nemen met hun zorgverzekeraar en hun situatie te bespreken. Uw zorgverzekeraar kan u vervolgens adviseren en desgewenst doorverwijzen naar andere orthopedische zorgverleners waaronder Reumkens Voet & Zorg. Wij kijken dan samen met u naar de mogelijkheden om ook u zorg te bieden. Houd er wel rekening mee dat we een wachtlijst moeten hanteren, omdat wij op een grote toestroom van nieuwe klanten op dit moment niet zijn berekend.